Igen tilladt at holde kurser

Dansk Førstehjælpsråd diskuterer en mulig lempelse af påbud
April 17, 2020
ERC udgiver COVID-19 guidelines
April 29, 2020
 
Dansk Førstehjælpsråd har på et ekstraordinært møde den 20. april 2020 besluttet, at det igen er tilladt at afholde kurser. Der er dog en hel række forholdsregler der skal tages inden og under kurset.

For eksempel må der nu maksimalt være 9 kursister på et hold, dukker skal sprittes af hvis ikke hver kursist har sin egen dukker, kursister skal inddeles i hold af maksimalt 3 kursister der skal øve sammen under hele kurset og alle materialer skal sprittes af mellem hver kursist.

Ligeledes må kursister og instruktører ikke deltage på kurset hvis de er syge eller hvis de bor sammen med en person der udviser symptomer på COVID-19.

Retningslinjerne følger Sundhedsstyrelsens og Arbejdstilsynets retningslinjer - og er i øvrigt godkendt af flere af medlemsorganisationernes læger. Indtil videre er det derfor de retningslinjer der skal følges når der undervises i førstehjælp i regi af Dansk Førstehjælpsråd.

Alle spørgsmål vedrørende retningslinjerne for kurser skal stilles til egen organisation.


Læs Retningslinjer for førstehjælpskurser fra 21. april 2020 her