Opdateret version af 112app

Revision af førstehjælpens hovedpunkter
January 4, 2016
Undersøgelse afklarer reaktioner hos førstehjælpere efter hjertestop
August 22, 2016

Danmarks officielle 112app er nu tilgængelig i en forbedret version på alle stores. 112app’en ligner sig selv, som danskerne har kendt den siden 2013. Den største forandring er sket i ”maskinrummet”. Opdateringen betyder, at selv på steder med dårlig datadækning, er der nu langt større mulighed for, at din nøjagtige position når frem til alarmcentralen

 

Danmarks officielle 112app er nu tilgængelig i en forbedret version på alle stores. 112app’en ligner sig selv, som danskerne har kendt den siden 2013. Den største forandring er sket i ”maskinrummet”. Opdateringen betyder, at selv på steder med dårlig datadækning, er der nu langt større mulighed for, at din nøjagtige position når frem til alarmcentralen.

Når man i fremtiden benytter 112app på steder med kun 2G-dækning, vil alarmcentralen almindeligvis også fra sådanne steder kunne se præcis, hvor du er. Det sker, ved at telefonen sender sin position i sekundet, inden taleopkaldet stilles igennem.

Forbedringerne virker allerede nu i det meste af landet; dog varer det lidt inden borgere i Hovedstadsområdet får glæde af de nyeste tiltag. Der er dog ikke mange huller i 3G og 4G dækningen i det område, så hovedstadsborgerne kan stadig regne med at have gavn af 112app.

Der er desuden sket en række tilpasninger, der tager højde for, at telefonernes skærme er blevet større og har fået højere opløsning.

Nu er der imidlertid konstateret en alvorlig fejl, som påvirker ejere af HTC One M8 og One M9-mobiltelefoner. For første gang i app’ens tre-årige historie er der nemlig konstateret en alvorlig fejl, som gør, at opkald til alarmcentralen ikke kan gennemføres fra HTC-telefonerne, efter at de er blevet opdateret med en ny version af operativsystemet. Efter opgradering af disse telefoner til version 5.1 eller 6.0 af operativsystemet Android bliver opkald til alarmcentralen således ikke startet, når der i app’en trykkes på knappen ”RING 112”.

På grund af fejlens alvorlige karakter, opfordrer parterne bag app’en til, at ejere af de pågældende HTC-telefoner afinstallerer 112-app’en og i stedet ringer 112 på traditionel vis, hvis de har brug for hjælp.

112-app’en er udviklet i et samarbejde mellem Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, Rigspolitiet, Hovedstadens Beredskab og Trygfonden. Med app’en kan man starte et opkald til alarmcentralen og samtidig sende mobilens GPS-koordinater afsted, hvilket sikrer hurtigere hjælp. Siden lanceringen for tre år siden er app’en blevet downloadet over 750.000 gange.
Følg med på http://www.112app.dk/