Danmarks Idrætsforbund sætter fokus på hjernerystelser

Gratis førstehjælpskurser til danske ro-og kajakklubber
January 2, 2018
Forbud mod at filme på ulykkessteder i Sverige
January 10, 2018
 

Danmarks Idrætsforbund sætter fokus på hjernerystelser


Danmarks Idrætsforbund, Dansk Idrætsmedicinsk Selskab og Dansk Selskab for Sportsfysioterapi har nedsat en ekspertgruppe der har set på hvad man kan gøre i idrætsforeningerne når hovedskader sker.

’Brems, Bedøm, Beslut’ lyder en anbefalingerne til trænere, spillere og forældre. Aktiviteten skal bremses, idrætsudøverens tilstand skal bedømmes, bl.a. ud fra en række simple spørgsmål og endelig skal det besluttes om udøveren skal fortsætte aktiviteten eller tilses af sundhedspersonale.

Ekspertgruppens arbejde tager blandt andet udgangspunkt i anbefalingerne fra en international rapport, der er skrevet med afsæt i en IOC- og FIFA-konference. Gruppens anbefalinger skal vende kurven med stigende hovedskader i idrætten og ikke mindst, hvad man skal gøre i foreningslivet, hvis skaden alligevel indtræffer

I løbet af foråret vil anbefalingerne blive bredt ud til Danmarks Idrætsforbunds 9.000 idrætsforeninger.