Region Midtjylland lancerer hjerteløberordning

Nyt IT-program til brug på førstehjælpskurser
October 12, 2018
Ny førstehjælpsuddannelse for erhvervschauffører
December 6, 2018
 

Region Midtjylland har, på baggrund af gode erfaringer med TrygFonden Hjerteløber i Region Hovedstaden, indgået et samarbejde med TrygFonden om at udrulle hjerteløberprojektet i regionen.


Samarbejdet betyder, at regionens akutberedskab ud over ambulance, akutlægebil, akutlægehelikopter m.m. nu også kan sende frivillige hjerteløbere af sted, når der bliver ringet 1-1-2 om hjertestop.

"Vi har i forvejen rigtig gode erfaringer med at trække på engagerede frivillige førstehjælpere, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke dem hver og en og i øvrigt opfordre dem til at melde sig som hjerteløbere," siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S). "Når vi nu bygger videre på det frivillige fundament, er det, fordi vi som en del af hjerteløberordningen kan samle endnu flere frivillige om at hjælpe ved hjertestop, og dermed øges chancerne for at redde liv. Jeg kan kun opfordre til, at alle med mod på at træde til for andre allerede i dag melder sig til hjerteløberordningen," siger Anders Kühnau.


Fra tirsdag den 16. oktober klokken 12.00 vil hjerteløberne kunne blive kaldt ud til et hjertestop, uanset om de befinder sig i Region Midtjylland eller Region Hovedstaden, hvor ordningen allerede har eksisteret i mere end et år.


"Vi ved, at det øger overlevelsen op mod 50 pct., hvis der gives stød med en hjertestarter, inden ambulancen ankommer. Derfor kan de frivillige hjerteløbere gøre en stor forskel," siger lægefaglig direktør i Præhospitalet i Region Midtjylland Per Sabro Nielsen.



Foto: TrygFonden