Kursusbeviser slettes efter 3 år

Dansk oversættelse og fortolkning af ERC COVID-19 guidelines
May 13, 2020
Slut med midlertidig deltagerbegrænsning
June 8, 2020
 
Mange har undret sig over en e-mail i deres indbakke med overskriften "Dit kursusbevis fra Dansk Førstehjælpsråd slettes snart"
Er det en mail fra Dansk Førstehjælpsråd - eller er det en udspekuleret form for snyd og bedrag?

Heldigvis kan vi berolige og sige, at det er en mail fra Dansk Førstehjælpsråd! Da Dansk Førstehjælpsråd i begyndelsen af marts måned skiftede til et nyt bevissystem, så fulgte mange tusinder af beviser med over. Det er disse gamle beviser der nu bliver ryddet op i. Alle beviser der er over 3 år gamle vil blive slettet den 30. juni - og fremover vil beviserne blive slettet efter 3 år.

I de mails der er sendt ud, står der ofte en dato i 2019. Det skyldes, at systemet regner 3 år fra kurset. Var man f.eks. på kursus den 1. december 2016, så vil der i mailen stå, at ens bevis slettes den 1. december 2019. Men det er altså først den 30. juni at beviset slettes!
Udover at oprydningen er en god ide for at undgå at have mange tusinder af forældede beviser liggende, så er det også et krav i Persondataforordningen, at data minimeres.

Hvis du har modtaget sådan en mail og ikke kan komme ind på dit bevis, så skal du blot klikke på "Glemt adgangskode?" på https://kursusbevis.førstehjælpsråd.dk, vente i cirka 5 minutter - så får du en e-mail med instruktioner om hvordan du nulstiller din adgangskode.


Der er i øjeblikket flere timers ventetid på at få tilsendt mails med nulstillingslink. Vær opmærksom på, at hvis du har bedt om flere mails, så er det kun er den sidste mail du har fået der virker!

Dansk Førstehjælpsråd, 02. juni 2020


Opdateret den 4. juni med oplysninger om lang ventetid på mails