Anbefaling om mundbind på kurserne

Ny funktion i bevissystemet
August 24, 2020
Ændringer i kørekortbekendtgørelsen
September 15, 2020
 
Dansk Førstehjælpsråd anbefaler nu brugen af ansigtsmasker/mundbind på kurserne. Mundbindene skal bruges under de praktiske øvelser, altså når minimumsafstanden på 1 meter ikke kan opretholdes.

Anbefalingen kommer på baggrund af WHO's anbefalinger om brug af mundbind i bestemte situationer. Der er dog mere effektive metoder til at forebygge smitte, f.eks. at holde afstand. Kursisterne skal derfor forsat udføre de praktiske øvelser i faste grupper af tre personer, ligesom der ikke må kompenseres på minimumsafstanden eller arealkravet, blot fordi der er mundbind tilstede.

Det er som sagt en anbefaling, det er altså op til den enkelte instruktør eller organisation om man vil følge anbefalingen. Det anbefales, at man på forhånd har gjort sig tanker om i hvilke situationer der skal dispenseres, og om hvordan man forholder sig, hvis en kursist ikke vil bruge mundbind/ansigtsmaske.

Det er vigtigt at mundbindet bruges korrekt for at man opnår en effekt. Hvis det ikke bruges korrekt, er det er falsk tryghed og kan i værste fald føre til øget smitte. På Sundhedsstyrelsens hjemmeside kan du læse mere om hvordan du bruger mundbindet korrekt.

Dansk Førstehjælpsråd har opdateret sin vejledning for afholdelse af kurser. Den finder du her.

Dansk Førstehjælpsråd 25. august 2020